A mostani hétvégén több pályán 5 sorozat folytatódik, ebből hármon a sorozat számára új pályán indulnak a pilóták.
 
A legfontosabb a tavaly újraindult Formula-2, ahol a 3. állomásként Monzába utaznak a versenyzők. Az eddigi szereplés alapján hárman dominálnak, közülük is kiemelkedik (eddig) az osztrák Philipp Eng, őt követi Dean Stoneman, és Jolyon Palmer, a két brit.
 
A Formula-3 Euroseries idei kiírásának a 3. futama következik, Valencia. Ahogy Monza is új futam a Formula-2-ben, úgy Valencia is új versenyhelyszín a Formula-3 ennek az ágában. Az mindössze 13 állandó versenyzőből álló mezőny eddigi legjobbja Edoardo Mortara, aki eddigi négy versenyén mindig dobogós tudott lenni, de Marco Wittmann szorosan a nyomában liheg (Mortara 27 pt, Wittmann 26 pt). A nagy tehetség finn Valtteri Bottas csak egy 3. hellyel buszkélkedhet (összesítve 6.), csapattársa Alexander Simsnek már van futamgyőzelme, mégis csak 5.
 
A Formula-3 Angliában sem áll meg, bár Franciaországban harcol a mezőny. Lehet most fordul a kocka, eddig a hat angol versenyen egy francia, Jean-Eric Vergne dominált, most Franciaországban lehet, hogy egy angol, Oliver Webb fog nyerni, akinek már négy 2. helye van. 
 
Japánban is folytatódik a Formula-3. Egy futam alapján nem lehet ítélkezni, mindenesetre ebben a sorozatban mindig érdemes figyelni a külföldieket, mert ők szoktak dominálni. Ezzel ellentétben az első futamon Yuji Kunimoto mindent megnyert amit tudott, és (eddig) simán vezeti a tabellát. Mögötte a két versenyből kétszer második Koki Saga próbálkozhat.
 
A Formula-BMW múlt héthez hasonlóan most is egy futamot rendez, méghozzá a svájci Formula Lista Juniorban.
 
Ez lesz a jövő héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://formulauto.blog.hu/api/trackback/id/tr722019795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása