Jules Bianchi 1989. augusztus 3-án született, Nizzában. Volt honnan örökölnie a tehetségét, hisz a háromszoros GT világbajnok Mauro Bianchinak és a Le Mans 24 órás bajnokának, Lucien Bianchinak is a rokona.

Mint ahogy sok társa, ő is gokarttal kezdte karrierjét. 2007-ben próbálkozott meg először autóval, és 13 versenyen 5 győzelemmel és 5 pole-al meg is nyerte a Francia Formula Renault szériát, de ami igazán nagy teljesítmény, hogy a 13 versenyből 10-en övé volt a leggyorsabb kör. Az ART egyből szerződést kötött vele.
 
2008-ban a Masters of Formula Threen indult. A pálya Zolder. A kvalifikáció első körében két csoportra osztották a 37 nevező pilótát. Bianchi a 2. csoportban a 3. lett 4 tizeddel elmaradva a nyertes Mika Mäkitől, de a másik csoport nyertesét, a csapattársat, bizonyos Nico Hülkenberget megverte. Az időmérő második körében a két csoportnak első 10-10 helyezettje vehetett részt az A csoportban, a többiek a B-ben. Bianchi a 2. lett, 27 századdal Hülkenberg mögött. A versenyen azonban az ART kettőse helyet cserélt, és 4,4 mp-vel megverte a németet Bianchi. Ezen a versenyen egyébként Jaime Alguersuari is szerepelt, és 8. lett.
De Bianchi nem csak egy versenyen vett részt 2008-ban, a Formula Three Euroseries-nek is a tagja volt. Már harmadik versenyén dobogós lett, a szezon végére egészen belejött, a Brands Hatch-i pályán pole-ja és leggyorsabb köre is lett, a Bugatti Circuiten és Hockenheimben pedig nyert is. Végül a 3. helyet elcsípte, de nagyon épphogy,
 
2009-ben több sorozatba is bekukkantott, a Formula Renault 3.5-ben megismerhette Monaco pályáját, de kiesett, az Angol Formula Threeben pedig mint vendégszereplő vett részt 4 futamon, amelyből kettőt megnyert, egyszer pedig 2. lett. A Makaó Versenyen is indult, 10. lett. Ezek mellett azonban ismét a Formula Three Euroseries-re fókuszált. Brands Hatch kivételével mindenhol dobogós lett, Zandvoortban kettős győzelmet ünnepelhetett, összesen kilencszer állhatott a dobogó legfelső fokán, 6 pole és 7 leggyorsabb kör fűszerezte eredményét.
 
Természetesen az ART egyből vitte fel Bianchit a GP2-es csapathoz, a GP2 Ázsiát felkészülés gyanánt használta fel Bianchi, első versenyén egyből 3. lett, utána viszont már csak egy 7. hely lett a legjobbja, és 12. lett a pontversenyben. 
 
Bianchi számára egy Forma-1-es autó sem lehet teljesen ismeretlen immár, mert tavaly decemberben tesztelhetett a Ferrarival. Ekkor köttetett meg az a szerződés, melynek értelmében ha Bianchi megnyeri idén a GP2 sorozatot, akkor 2011-ben a Sauber csapatánál versenyezhet. Ez egy csöppet motiválhatja.
 
Igen nagy a lehetőség, hogy ismét lesz francia a Forma-1-ben, de hogy ő lesz-e az új Prost, ezt nem lehet tudni, de hogy Panis után újra lesz-e francia futamgyőztes, nos, erre megvan az esély.

A bejegyzés trackback címe:

https://formulauto.blog.hu/api/trackback/id/tr821907989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása