Brendon Hartley, 1989. november 10-én, Új-Zéland északi szigetén, azon belül Palmerston North-ban született.

 
Hat évesen kezdett el gokartozni, és több, különböző címet elnyert. Hála apjának, mindig volt pénz a versenyzésre. Már 14 éves korában indult az Új-zélandi Formula Ford versenysorozatban, ahol a versenyek egyharmadát megnyerte, mégis második lett.
 
2005-ben az akkor induló Toyota Racing Series - Új Zéland -sorozatba nevezett be. Nagyon jól kezdte a sorozatot, sokáig úgy tűnt simán megveri társait, de valahogy mégsem tudott diadalmaskodni. Ebben az évben már felvette vele a kapcsolatott a Red Bull, és saját elmondása szerint ez egy extra nyomást helyezett a vállára, minek köszönhetően a következő TRSNL (Toyota Racing Series...)-ben csak 8. lett egy versenyt megnyerve. 
 
Ennek ellenére a Red Bull meghívta őt, (és sok társát) Estorilba tesztelni, amelyen végzett olyan jó munkát, hogy szerződést kössön vele az energiaitalgyártó cég, miszerint ha Hartley jól szerepel, akkor ülést fog kapni a Forma-1-ben.
 
Brendon további karrierje szempontjából kulcsfontosságú volt ez a szerződés, hisz Európában nem tudott volna a Red Bull pénze nélkül versenyezni. Így hát, nagy nehezen, de megérkezett Európába. Első versenye Oscherlebenben volt, és 12. lett. Formula Renault versebyeken indult, legjobb helye összesítésben egy 10. hely lett. 
 
2007. hozta meg az áttörést. Rögtön első hétvégéjén, Zolderben mindent megnyert amit tudott (pole, leggyorsabb kör, futam győzelem - utóbbi kettő kétszer is). A Hungaroringen is először nyert pályafutása során. Az olasz Forma Renault-ban pedig 3. lett.
 
2008-ban az Angol Formula-3-ban bemutatkozott. 5 versenyt nyert meg, és itt is 3. lett. Ez már elég volt a Red Bull fejeseinek, és Webber és Coulthard mögé betették tesztpilótának a 18 éves Hartleyt. Azóta is betölti ezt a pozíciót, viszont azóta nincs is nagy eredménye, tavaly összesen egy versenyt nyert meg az F3 Euroseries-ben, ahol 11. lett. 
 
Idén a Formula Renault 3.5-ben versenyez, eddig ördögien teljesít, hiszen 4 versenyből egyszer kiesett, ezenkívül három 6. helye van. Teszt- és tartalék pilótatársa, Ricciardo ugyanitt szerepel, és a 2. helyen áll.
 
Brendon Hartley nagyon gyors versenyző, de mentálisan nagyon gyengének számít, sokszor nem bírja a nyomást, és befuccsol. Gyorsan történnek vele a dolgok, és ezt nehezen viseli. Ha ezt leküzdi, mindenképp lehet Forma-1-es pilóta belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://formulauto.blog.hu/api/trackback/id/tr732001815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása