Jack 1926. április 2-án született, Sydney külvárosában, Hurstville-ben. 12 évesen tanult meg vezetni, az apja élelmiszerboltjának kamionjában. Nagyon érdekelték az akkori fejletlen műszaki eszközök. Egy műszaki iskolán fémfeldolgozást, és mérnöki munkát tanult, itt alapozta meg további sikereit. 15 éves korában otthagyta az iskolát, és egy saját "üzletet" indított el a szülei garázsában, melyben motorbicikliket javított.

1 hónappal a 18. születésnapja után beállt az Ausztrál Légierőhöz. Nagyon szeretett volna pilóta lenni, de a túljelentkezés miatt ez a vágya nem teljesült, viszont műszaki tudását így is felhasználták, a repülőszerelőkhöz osztották be. 1946-ban, mint őrvezető, mentesült a katonai kötelezettségektől.
 
A háború után amerikai barátja, Johnny Schonberg rábeszélte, hogy építsenek egy "midget autót"*, amivel versenyezhessenek. Ezekkel a midget autókkal való versenyzés nagyon népszerű volt Ausztráliában, de nagyon veszélyes is, Brabham-et is csak nagy nehezen vette rá barátja, hogy építsen egyet. 1948-ban Schonberg visszavonult a versenyzéstől, és az ő unszolására Brabham vette át a helyét.
 
Brabham azonnal beleszeretett a versenyzésbe, és a sikerek is azonnaliak voltak. 1948-1950 között 4 ausztrál bajnoki címet szerzett a saját készítésű autójával. 
 
Ezután Brabham ki akarta próbálni magát egy nagyobb kategóriában. 1951-ben vásárolt egy angol cégtől, a Coopertől egy versenyautót, egy kicsit átalakította, és 1953-tól egy fajta zártpályás versenysorozatban indult (ezt se tudom értelmesebben leírni), az apja és a Redex üzemanyaggyártó vállalat támogatásával. 1955 elejéig Ausztráliában és Új-Zélandon autózgatott, de mert a Redex reklámoztatta magát az autón, az Ausztrál Motorsport Szövetség eltiltotta Brabham-et. Ezért Dean Delamont, egy angol autóklub elnöke meggyőzte Jack-et, hogy próbálja ki magát Európában.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://formulauto.blog.hu/api/trackback/id/tr451900786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása