A Formula-2 harmadik hétvégéje volt a legutóbbi, monzai futam. A pontversenyben Eng, Stoneman, Palmer sorrend volt, mikor megérkeztek Olaszországba, de mikor távoztak, megválozott a helyzet.

Az 1. verseny időmérőjén Palmer nyert, de a 19 éves dán Johan Jokinen, aki nagyon gyors, csak rengeteget hibázik, most végre képes volt megmutatni tudását, de 76 századdal elmaradt Palmer idejétől. A 3. Marinescu lett, már majdnem 2 tizedre. A bajnokságban Palmer vetélytársának számítő Dean Stoneman 8., Philipp Eng pedig csak 11. lett.

A rajtnál Jokinen megelőzte Palmert, de átvágta a sikánt, ezért megbüntették és kiszállt a dobogóért folytatott harcból. Dean Stoneman a 8. helyről rajtolva felkerült egy safety car-os eset után a 2. helyre, és Palmer mögött végül 812 ezreddel ért célba. A 3. Vasiliauskas lett Brattel a nyakán. Eng pedig nem tudott előrébb lépni a 11. helyről.

A 2. verseny kvalifikációját is Palmer húzta be, 252 ezreddel megelőzve a mögötte végző Afanasievet, ami egy olyan sorozatban, ahol minden autó azonos, már rendkívül nagy előny. A pontversenyben a 4. helyért küzdő Afanasiev, vetélytársát, Will Bratt-et üdvözölhette a 3. helyen, Eng pedig 4. lett. Stoneman csak tizedik.

A versenyen senki nem tudta megszorongatni Palmert, így összehozta az év első duplázását, azaz mindkét versenyt megnyerte, a 2. helyért azonban ment a csata, a rajt után Bratt megelőzte az orosz Afanasievet, de a futam végén hibázott, és visszacsúszott a 3. helyre. A 4. az ismét remekül versenyző Stoneman lett. Eng pedig kiesett, így nullázott. 

A pontversenyben helycsere történt, Palmer átvette a vezetést 104 ponttal, a 2. Stoneman 91 ponttal, akinek az időmérőkön javulni kell, és akkor talán Palmert is megveri, a 3. pedig Eng 80 egységgel, aki egy borzalmas hétvégét tudott le. A 4. Will Bratt 61 ponttal.

Folytatás Június 19-én, Zolderben.

A bejegyzés trackback címe:

https://formulauto.blog.hu/api/trackback/id/tr612034669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása